Schuld

Een kaartje in de brievenbus, wat leuk! Normaal gesproken kun je aan het handschrift al een beetje zien van wie hij is, maar nee, er gingen geen belletjes rinkelen. De kaart kwam van een van onze gasten. Tijdens hun verblijf hadden ze wat gedronken en normaal gesproken rekenen we dat af bij vertrek. Alleen ging dat dit keer niet en had ze dus niet betaald. Vandaar de kaart, want ze zat in haar maag met ‘de schuld’ bij ons.

Ik herinnerde me hen, leuke mensen. Hadden in eerste instantie gereserveerd voor het voorjaar, maar moesten verzetten door Corona. Ze waren de laatste gasten voordat we zelf op vakantie gingen, ruim 2,5 maand geleden. Maar ik herinnerde me ook dat ze keurig had afgerekend. Een blik op de rekening bevestigde mijn vermoeden: ‘de schuld’ was allang betaald!

Ik stuurde haar een berichtje, ze moest lachen om de verwarring. Het vijfje gaat naar de eerstvolgende collectebus en haar kaart mocht online. Om een positief bericht te verspreiden in deze lastige tijden. Om te laten zien wat een fantastische gasten wij krijgen. En om stiekem te gniffelen om ‘de schuld’ die er nooit was.

Bedankt lieve gast!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: