De eerste keer

Vorig jaar openden we de B&B en begonnen de gasten, eigenlijk als vanzelf, binnen te stromen. 2019: Een jaar van veel nieuwe ‘eerste keren’, een eerste ontvangst, een eerste keer ontbijt, een eerste groep, een eerste gast die je nooit meer vergeet. Heel naïef dachten we dat alle eerste keren daarmee wel hadden gehad.

En toen kwam in 2020 Corona de wereld in en bleken er nog veel meer eerste keren mogelijk dan gedacht. De eerste annulering, de eerste terugbetaling, het eerste boze telefoontje, de eerste keer annuleringsbeleid, de eerste week zonder gasten en uiteindelijk ook de eerste verplichte sluiting vanuit de Veiligheidsregio. Het werd een voorjaar om nooit te vergeten, gekenmerkt door onzekerheid, verdriet en eerste keren die we niet hadden verwacht.

Op dit moment zitten we middenin de tweede keer. Na de persconferentie regende het annuleringen. Opnieuw, net zoals de eerste keer. Maar, zoals dat gaat bij een tweede keer, dit keer waren we erop voorbereid en konden we onze acties erop aanpassen. Zoals je beter wordt in het ontvangen van een groep gasten, zo kun je ook beter omgaan met annuleringen. Al moet ik toegeven dat ik nog steeds beter ben met het ontbijt. Gelukkig maar.

Dus als je langskomt, dan maken we er gewoon op 1,5 meter een feestje van. Net als de allereerste keer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: